leivos-normal.jpg

1kpl Tumma kääretorttupohja: 

4 munaa

1,5dl sokeria

0,5dl vehnäjauhoja

0,5dl kaakaojauhetta

0,5dl perunajauhoja

1tl leiv.jauhetta 

1tl van.sokeria 

 

Vaniljamousse:

reilut 4dl vispikermaa 

pari tippaa vanilja-aromia, sokeria

4 liivatelehteä liotettuna veteen

 

Leivospohjan kostutukset tein maidolla.

 

Mansikkamousse:

4dl Valion mansikkakermaa,sokeria,van.sokeria

1,5dl survottua mansikkaa 

4 liivatetta liotettuna mansikoista jääneen mehuun

 

Kokoa kakku suorakaiteen malliseen irtopohjavuokaan,laittamalla puolet leivospohjasta alimmaksi. Levitä mansikkamoussse päälle ja laita sen jälkeen jähmettymään jääkaappiin. 

Valmista sitten vaniljamousse ja sen ollessa valmis, laita toinen leivospohja mansikkmoussen päälle ja lisää sitten vaniljamousse. 

Anna hyytyä väh.4h tai mielellään seur.päivään. 

Kakun saa moneksi leivokseksi tai sitten isoksi kakuksi ja voi soveltaa minkä mallisiin vuokiin haluaa. Ensi kerralla ajattelin tehdä vielä punaisen kiilteen lisäksi, siitä tulee kuvia sitten kun oon saanut ne tehtyä:)